Spillemandskoncert

Stig-Dahl-og-de-andre-600x250

Mindekoncert for spillemand, Jørn Dahl fra Hjørring

Sidste år mistede vi vores kære ven og fantastiske spillemand Jørn Dahl.

Til ære for Jørn, hans venlige væsen og dejlige humor og ikke mindst musikken, som han har glædet foreningens medlemmer med i 51 år – vil der blive afholdt en mindekoncert i Tårs Kirke og det sker

på fredag den 9. august kl. 19.00.

Jørn har spillet til et utal af sangarrangementer, legestuer og stævner.

Musikken har helt fra barndommen været en vigtig brik i Jørns liv. Stueorgelet var det første instrument, senere kom klaver, kontrabas og harmonika til. Det blev harmonikaen der blev til hovedinstrumentet, både til at undervise andre spillemænd og som fast spillemand i folkedanserforeningen.

Også her var der altid plads til en, der gerne ville lære at spille til folkedans. Det lå Jørn meget på sinde at få uddannet nye spillemænd, så folkemusikken stadig kan nydes og bruges som en del af vores kulturarv.

Gennem alle årene i folkedanserforeningen har Jørn haft et fint samarbejde med de forskellige ledere.

Jørn var altid opmærksom på, hvad der skete ude på gulvet og kunne med det mindste vink ændre tempo og ikke mindst stoppe musikken og starte igen, så dansen gled nemt videre.

Jørns trofasthed overfor foreningen var stor. En beskadiget hånd var det eneste der kunne holde Jørn hjemme fra en træningsaften.

I hjemmet på Skovvej var musikken en stor fælles interesse for hele familien.

Jørn har sammen med Gurli haft den store glæde, at interessen for musikken er gået i arv til de to piger Hanne og Gitte, som begge har musikken som deres levevej.

Og med stolthed fortalte Jørn om de tre børnebørn i Grønland, som også spiller.Stig Dahl og de andre 600x250

Fredag den 9. august inviterer vi til et genhør med den musik Jørn holdt så meget af.

Mindekoncerten vil foregå i Tårs Kirke og med efterfølgende folkedans i Tårs forsamlingshus.

Stig og de andre spiller en lille koncert, og derefter går vi i forsamlingshuset, hvor de spiller op til bal.

Vi drikker vores medbragte kaffe og synger et par sange.

Vi har fået samlet Jørns gamle orkester, Stig, Dahl og de andre. De har inviteret Jørns døtre og svigersøn til at spille med. Orkesteret den aften består af Jørns døtre Hanne og Gitte, samt Stig, Ib, Asger og Finn.

Entre 100,-

Vi håber at se rigtig mange og glæder os til at se Jer til en fantastisk aften, på en musikalsk rejse med Jørn Dahl i tankerne.

Tårs Folkedanserforening