Påskeudstilling i Tårs kirke/kirkegård.

Skulpturer, Agnete Brittasius 1

A. Brittasius Pinserelief_exposure A. Brittasius. kors A. Brittasiusfritstaaenden_kors_stentej

Påskeudstilling i Tårs Kirke/Kirkegård

I samarbejde med kunstnerAgnethe Brittasius, arrangerer menighedsrådet i Tårs en kunstudstilling i påsken. En række skulpturer i alle størrelser udstilles på kirkegården og inde i kirken. I alt udstilles der 35 arbejder. Skulpturer og relieffer mest i stentøj men også bronze og glas.

Agnete Brittasius fra Frederikshavn havde 50-års kunstnerjubilæum i 2017 og igennem hendes mangeårige virke som kunstner har hun udført rigtig meget kunst. Det er til offentlige bygninger og offentlige pladser og kunst i kirker og på kirkegårde

Den del af udstillingen, der opstilles i kirken er åben for besøgende i påskedagene (18-22/4) i tidsrummet fra 12:00-15:00 alle dage. Derudover er kirken naturligvis åben i forbindelse med gudstjenester og øvrige arrangementer.

Udstillingen er kommet i stand som en udløber af et samarbejde omkring permanent opstilling af skulpturerne ”Jul, Påske, Pinse- hvorfor?  Skulpturerne er i hårdtbrændt stentøj og udført af billedkunstneren Agnete Brittasius i vinteren 2018/19.

Temaet har Agnete Brittasius arbejdet med adskillige gange, men det nye ved disse skulpturer er spørgsmålet – ”Hvorfor?” På bagsiden af skulpturerne er der foroven vist lidt om, hvordan vi i dag holder jul, påske og pinse, og på resten af skulpturerne vises de religiøse begivenheder, som lægger grunden til de kirkelige helligdage.

Skulpturerne afsløres palmesøndag d. 14/4 i forbindelse med højmessen og kirkefrokosten.

Ønsker man yderligere oplysninger vedr. kunstneren og hendes arbejder kan man kontakte hende på  brittasius@mail.dkwww.Agnete-Brittasius.dk tlf. 29241762 eller 98420126.