Nye tider, nye skikke.

IMG_1121 IMG_1106Nye tider, nye skikke.

I de senere år har Arbejdstilsynet haft fokus på arbejdsmiljøet ved grandækning på kirkegården. De mange timer på knæ i hårdt vejr er hårde ved helbredet og hvis vi skal være helt ærlige kan de også være hårde ved moralen.

Arbejdet skal derfor lægges om så man kan arbejde stående og gerne i ly og læ.

Også i Tårs og Morild skal vi vænne os til de nye betingelser. Det vil betyde ændringer i udseendet på gravstedernes udsmykning ved vintertide. Vi tager omstillingen ad flere omgange og skal bruge et par sæsoner før vi er helt opdaterede og kan håndtere alle gravstedstyper. Nogle vil derfor opleve større ændringer end andre.

Sikkert er det i hvert fald at dele af grandækningen bliver delvist lavet på forhånd og efterfølgende lagt ud og færdiggjort på gravstedet.

Mange kirkegårde har været igennem omstillingen og vi har gjort en del ud af at samle erfaringer fra vores kollegaer rundt om i Vendsyssel. Senest har vi været på Åbybro for at lære hvordan de håndterer udfordringerne og vi tror faktisk at resultatet kan blive rigtigt godt. Både for kirkegården og for medarbejdernes helbred.

Vi håber at alle bliver glade for den grandækning vi kommer til at levere fremadrettet og vi tager gerne imod ris og ros.

Kirkegårdene