Ny alterdug til Tårs kirke. Indvielse søndag den 13. august kl. 10.30.

Kirstens alterdug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANy alterdug til Tårs kirke

Når et ønske bliver til handling.

Vi har i længere tid i Kirkegårdsudvalget snakket om en ny dug og kant til alteret i Tårs kirke .

Vi spurgte os lidt for hos knipledamerne i Tårs. De første vi spurgte syntes opgaven var for stor og det ville tage rigtig lang tid, selv om vi  i udvalget kunne leve med, at det tog et par år, men ingen sagde ja til opgaven.

Til høstfesten sidste år i sognegården, hvor snakken gik, fik vi oplyst at Kirsten Maul kunne mestre opgaven og var rigtig god til at kniple.

Hvad gør man så? man spørger pænt og høfligt Kirsten om det kunne være en mulighed og uden tidshorisont. Kirsten svarede ” Jo hvorfor ikke, det skal jeg nok gøre “. Inden vi næsten fik tænkt os om var der forslag til kniplekantens mønster som var et fint motiv, og der blev indkøbt tråd og stof til arbejdet.

Så gik vi spændt og ventede.

Allerede efter et ½ år lagde Bjarne Maul et billede af det næsten færdige arbejde på facebook , til stor overraskelse for os i kirkegårdsudvalget, men en dejlig nyhed.

I kirken er alteret blevet frisket op og der bliver lagt en glasplade over den nye dug for at beskytte den.

For at påskønne dette store arbejde, udført af Kirsten Maul, vil vi gerne invitere menigheden til højmesse og indvielse af den nye alterdug d. 13/8 – 17 kl. 10.30 . Efter gudstjenesten er der en let frokost i sognegården, hvor  Bjarne Maul vil vise billeder fra dugens fremstilling.

Kirkegårdsudvalget og menighedsrådet vil hermed gerne sige tusind tak til Kirsten og Bjarne Maul for  det store frivillige arbejde med kirkens alterudsmykning.

De bedste hilsner og tak

fra Tårs menighedsråd.

Torben Højbjerg.