Kirkeskib i Tårs kirke.

Kirkeskib i Tårs kirke.

I Danmark er det en udbredt tradition at udsmykke kirker med en skibsmodel.

Skibet er et gammelt symbol for menigheden og kirken, der med Kristus ved roret klarer sig på tilværelsens stormfyldte hav.

Palmesøndag 2019 markerede menighedsrådet ved Tårs kirke opsætningen af 3 kunstværker af Agnethe Brittasius på kirkegården i Tårs. Værker, der tager udgangspunkt i kirkeårets højtider og har appel til os alle. Tårs kirkes initiativ lader kunsten komme ind på kirkegården, ind i det offentlige rum, og øger bevidstheden om kirkegårdens særlige kulturhistoriske værdi.

I samme forbindelse var kirken åben for en bred udstilling af andre af Agnethe Brittasius’ værker, herunder et kirkeskib.

Netop kirkeskibet er forblevet i Tårs kirke, idet Thorvald Baggesen, tidligere mangeårig formand for menighedsrådet, ydede en donation, der gjorde det muligt for Tårs kirke at købe kirkeskibet.

Tårs menighedsråd er meget taknemmelig for denne donation.

I fremtiden vil alle kirkegængere kunne glæde sig over det nye kirkeskib i vores dejlige kirkerum.