Festivalkoncert i Tårs kirke

Portr¾t Dorthe og S¿ren

SkabelsenUddrivelsenFødselTirsdag den 10. juli kl 19.30 kombineres musikalske mesterværker med bibelhistoriske malerier, når Tårs kirke byder på musik for trompet og orgel.

Musikerne Dorthe Zielke og Søren Johannsen har spillet sammen i næsten 20 år. De har udgivet fem cd’er sammen, spillet over 400 kirkekoncerter i Danmark og har optrådt i Europa, USA, Asien og Australien. De senere år har de fleste af deres mange koncerter været ledsaget af en visuel historie med tekst, billeder og video, der vises på storskærm. Dette koncept gør de også brug af ved koncerten i Tårs Kirke.

Den Store Fortælling

Den Store Fortælling er Arne Haugen Sørensens nyeste og hidtil største maleri. Motiverne er inspireret af centrale bibelfortællinger. De bliver ved denne koncert vist sammen med uddrag af Bjarne Reuters genfortælling af Bibelen, mens musikalske mesterværker spilles i nye arrangementer for trompet og orgel.

De musikalske mesterværker, der spilles er af Mozart, Beethoven, Strauss, Sibelius, Mahler, Stravinsky og Wagner.

Portr¾t Dorthe og S¿ren Dorthe Zielke er uddannet trompetist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 2002/2003 var hun praktikant i Radiosymfoniorkestret i Berlin og har studeret privat i Chicago, New York, Oslo og Salzburg. Hun har spillet freelance i bl.a. Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet samt det turnerende orkester, Mahler Chamber Orchestra.

Søren Johannsen fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortsatte med solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og en gang over 22,5 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001.
Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

Entre til koncerten kr.: 100,- (Børn gratis)